Friday, May 3, 2013

Donuts (Donas de azucar)

                                 
For this mothers day, try this recipe
Para este dia de madres, trata esta receta


ingredients



3 cup flour

1/2 cup sugar

1 1/2 cup milk

3 eggs

1 stick butter

yeast

2 teaspoons vanilla

vegetable oil for frying

1/2 cup sugar with 2 tablespoons cinnamon

(Optional: melted chocolate, pastry cream, shredded coconut, etc.) I make them only with sugar and cinnamon




Procedure




Heat milk. put aside a little milk with 2 tablespoons sugar to yeast, and set aside the rest ....



Sift flour and sugar into a large bowl. make a volcano to flour. watch video for details.



Add butter, eggs, yeast and fermented yeast, slowly add milk and vanilla.



Mixing with a fork and use your hands. Add more flour if necessary.



Knead dough. Let stand in a container, covered with a damp cloth  hot and a plastic bag.



Rolling 3 cm wide. Cut into circles. Put them on a tray and let stand 1 hour.



Fry in hot oil enough. Cool and decorate as desired or just put cinnamon sugar.










 
 
 
Ingredientes
 
 

3 tz harina
1/2 taza azucar
1 1/2 taza leche
3 huevos
1 barrita mantequilla
levadura
2 cucharaditas vainilla
aceite vegetal para freir
1/2 taza azucar con 2 cucharadas canela
 (Opcional : chocolate derretido, pastry cream, coco rayado, etc) Yo las hago solo con azucar y canela





Procedimiento
 
 

Calentar leche. poner aparte un poquito de leche con 2 cucharadas azucar a la levadura, y apartar el resto....

Cernir harina y azucar dentro de un envase grande. hacer un volcan a la harina. mirar video para detalles. pero haganlo dentro de un envase para que no se les caiga.

Anadir mantequilla,huevos, anades la levadura ya fermentada, anadir lentamente la leche y la vainilla.

Irlo mezclando con un tenedor y usando tus manos. Anadir mas harina de ser necesario.

Amasarlo. Dejar reposar dentro de un envase, tapado con un trapo humedo y caliente y una bolsa plastica.

Rolling 3 cm ancho. Cortar en circulos. Ponerlas en una bandeja y dejar reposar 1 hora.

Freir en suficiente aceite caliente. Dejar enfriar y decorar al gusto o ponerle solamente el azucar con canela.

No comments:

Post a Comment

Leave your coments